RELAXATIE

Hot Stone massage

Hot Stone massage

Hot stone massage is op dit moment een van de meest populaire behandelingen in kuurcentra, massagepraktijken en schoonheidsinstituten. Toch is de massage met ‘hete stenen’ geen nieuwe uitvinding van de laatste jaren. Reeds in de oudheid maakten Grieken en Romeinen tijdens een bezoek aan het lokale badhuis gebruik van stenen om elkaar te masseren. Men wist toen al dat hierdoor spierpijn, kwetsuren en ongemakken verholpen konden worden. Enkele jaren geleden deed de hot stone massage opnieuw zijn intrede in de westerse wereld, en met groot succes.

Hot stone therapie is een geweldig intense warmte massage die een weldaad is voor lichaam en geest. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren.
De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Na de legging van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en olie. Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgifting . In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is het een krachtige en diepe massage.
Hot Stone massage is dan ook zowel bij mannen als bij vrouwen erg geliefd.
Er wordt zowel met de handen als met de stenen gemasseerd. De stenen die tijdens deze massagevorm worden gebruikt hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden. De stenen die ik gebruk zijn Peruaanse vulkanische basalt stenen. Deze stenen zijn door de natuur gevormd en afgerond, door de eeuwen heen glad gepolijst door wind en water (dus niet getrommeld). Deze Peruaanse vulkanisch stenen houden hun warmte langer vast dan andere stenen.
De thermodynamica, de combinatie van warmte en beweging maakt dat de massage nog dieper
in het spierweefsel inwerkt. Bovendien vergroot het gebruik van warmte het gevoel van
welzijn en geborgenheid.
Deze therapie is aan te raden bij acute en chronische spierproblemen, bij elk gevoel van onevenwichtigheid in je lichaam en is vooral geschikt voor mensen met spier- gewricht- en/of zenuwpijnen, reuma en artrose (niet ontstoken), rug en/of nekpijn, stress, spanning, voorhoofdholte- of kaakholteontsteking, hoofdpijn, slechte doorbloeding, luchtwegenaandoeningen, burn-out of algehele moeheid en zwakte, bij fibromyalgie en spijsverteringsproblemen maar zeker ook voor mensen die gewoon eens lekker hun lichaam willen vertroetelen en relaxen!

De hot stone massage helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en activeert het zelfherstellings-vermogen. Het helpt ook bij het harmoniseren van de chakras en ondersteunt alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energie├źn harmoniseert.
De hot stone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, en brengt het lichaam in balans.